Vastuullisuus

Wanaja Festivaali välittää festivaalikävijöistä, ympäristöstä sekä Hämptönin yhteisöllisyydestä. Katso alta, mistä asioista koostuu välittävä, vihreä ja virkeä Wanaja.   

Välittävä  
Wanaja Festivaaliin on tervetullut jokainen asiakas. Pyrimme tekemään parhaamme, jotta festivaalivierailu olisi mahdollisimman turvallinen jokaiselle asiakkaalle – emme hyväksy tapahtumassamme minkäänlaista epäasiallista käytöstä, syrjintää tai häirintää. Tutustuthan turvallisemman tilan periaatteisiimme täällä.

Vihreä  
Olemme kehittäneet Wanaja Festivalia eteenpäin ekologisuuden saralla: meillä on Ekokompassi-sertifioitu ympäristöohjelma, jonka lisäksi seuraamme vuosittain festivaalimme päästöjä pyrkien vähentämään niitä.

Vuonna 2023 päästömme olivat 191t kg CO2e. Päästöistä suurin osa, 45,3% syntyy asiakkaidemme saapumisesta tapahtumaan. Seuraavaksi eniten päästöjä syntyy palveluhankinnoistamme (35,81%) sekä yleisön tarjoiluista (11,07%). Jokainen meistä voi vaikuttaa asiaan: valitsemalla vihreämmän kulkupelin sekä kasvisruokaa, olet mukana ilmastotalkoissa.

Virkeä  
Wanaja tehdään yhdessä paikallisten kanssa. Wanaja Festivalin järjestelyissä ovat mukana useat paikalliset toimijat ja yhteisöt aina ympäristötalkoissa olevista urheiluseuroista kesäpäivää viettäviin yrityksiin ja alueohjelman kampaamopalveluihin saakka. Haluatko sinä olla mukana tekemässä Wanaja Festivaalia?

  

Nelonen Media Live

Nelonen Media Live rakentaa Paremman huomisen tapahtumia vastuullisuuslupauksien kautta. Tavoitteenamme on lisätä toimintamme myönteisiä vaikutuksia ja toisaalta minimoida ympäristöjalanjälkemme ottaen huomioon niin asiakkaat, henkilöstö, artistit kuin sidosryhmät. Tuotamme turvallisia, saavutettavia, yhteisöllisiä, hiilineutraaleja, kestäviä, reiluja ja viihdyttäviä tapahtumia.

Tapahtumalupaukset

Tapahtumalupaukset:

  • Hiilineutraali NML 

Nelonen Media Livelle on kehitetty yhteistyössä Tapauksen ja Positive Impactin kanssa oma päästölaskentatyökalu festivaalipäästöjen mittaamista varten. Pohjan avulla seurataan festivaalien päästöjä vuosittain sekä lasketaan päästötavoite, joka saavutetaan vuoteen 2030 mennessä sekä vähentämällä että kompensoimalla toiminnastamme koituvia päästöjä. 

  • Saavutettava NML    

Nelonen Media Liven tapahtumat ovat esteettömiä, syrjintävapaita ja saavutettavia. Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaamme sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Pyörätuoliasiakkaille myynnissä on oma pyörätuolilippu, muille avustajaa tarvitseville avustajalippu. Asiakas on aina tervetullut Nelonen Media Liven tapahtumiin.

  • Kestävä NML 

Nelonen Media Liven tapahtumat rakennetaan kestävästi. Teemme työtä ekologisten ja kestävien tapahtumien eteen, joissa hankinnat tehdään resurssiviisaasti ja jätekuorma pyritään minimoimaan. Nelonen Media Live sai Ekokompassi sertifikaatin kesällä 2021, jota pidämme yllä tapahtumatoiminnassamme. Olemme liittyneet myös Kestävän musiikkialan Elma-verkostoon.

  • Yhteisöllinen NML   

Nelonen Media Liven festivaaleja tehdään yhdessä kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa sillä ’yhdessähän näitä tehdään’. Toimimme niin paikallisten yritysten, yksityishenkilöiden kuin vaikkapa urheiluseurojen kanssa tavoitteenamme kehittää tapahtumia myös paikallisella tasolla. NML osallistuukin myös kaupunkien kehittämiseen sekä edunvalvontaan. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhdessä kehittämiseen sekä tapahtumalupauksiimme.  

  • Turvallinen NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen kulloinkin voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia taataksemme turvalliset olosuhteet kaikille asiakkaillemme. Turvallisuuspalveluistamme vastaavat ammattitaitoiset yritykset. Tapahtumat järjestetään aina yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys edellä.

Turvalliseen Nelonen Media Liveen kuuluu myös turvallisen tilan periaatteet, joihin edellytämme kaikkien tapahtumissamme olevien toimijoiden sitoutuvan – olipa kyse niin asiakkaasta, artistista kuin työntekijästä.

  • Reilu NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat tehdään ammattilaisvoimin. Tapahtumissamme työskentelee laaja kirjo tapahtumatoiminnon ammattilaisia, mutta työllistämme vuosittain myös satoja kesä- ja sesonkityöntekijöitä ollen monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Jokaisen panos on tärkeä.

  • Viihdyttävä NML  

Nelonen Media Live järjestää monipuolisia tapahtumia Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Kuopioon. Nelonen Media Liven tapahtumissa esiintyvät monipuoliset artistit nousevista kyvyistä supertähtiin. Nelonen Media Live maksaa korvauksen jokaiselle esiintyjälle sekä musiikintekijälle. 

Tapahtumassa mukana